royalty free images

Tuesday, June 30, 2009

tulis je

sape kate cari makan aka bekerja itu senang? angkat jari kaki!!!! hua3...susah! sgt susah! memang bukan senang.

bila buleh nak balik kg neh! haishhh.ekceli bnyk mende nak tulih...time kat tempat yg xde tenet mcm2 aku tepiki nak tulih dlm blog...tapi bila dah depang komp sumenye ilang.muahahahaha.

kat sini xbanyak mende sengal berlaku. dah le nak tgk tv pun cam limited...dah lame jugak x tgk astro...sesekali balik umah kakak aku bleh a layan hbo...ngeh3...dan x lupa layan basuh baju.tumpang mesin basuh 9kg..hua3.

pagi2 dlm 7.30pg kuo koje...dlm 9.30mlm baru balik umah.sbnrnya idup agak berterabur. sume bende perlu masuk dlm kepala otak dlm satu mase..n nak kena digest time2 tu jugak.agak muntah darah a sebenonye. dan seperti biasa...keh3...air mate tergugur jua...chewahhhhh..tp xpe...air mata itu kekuatan! :)

yang pasti aku mesti mencurik mase utk balik kampung!mesti! >.< ohya aku nak cite ah cmne pengalaman kembali nek bas metro...haha...dulu masa tahun 2000 mmg bas metro adalah pengangkutan utama aku.then dah abeh study berakhir la zaman nek bas metro aku.pastu tahun 2006 aku kembali mgguna kan bas tersebut tp x lama...2 bulan pastu aku balik kg balik...dan skang..2009 aku kembali mggunakan bas metro...hua3...sgt lasat...lasat lasat...xdpat di gambarkan kelangsatannya...eh...kedahsyatannya...haha...mula2 ok lagi...bas tu lalu kawasan taman...cool lagi...elok2 je masuk jln hiway...mak kau...gile speed dah a lagu yg dipasang bisa mberi tekanan dijiwa...spjg pjalann lase nak gelak pun hade rase nak mjerit pun hade...turun2 dr bas tu rase penin skjap...keh3....jd sape2 rase nak nek roller coaster tanpa perlu pergi ke genting atau kemana2 taman tema yg ade di malaysia neh...sila lah anda nek bas metro.jgn lupe sediakan duit kecik ok. selamat beramal...

sok ari selasa...meneruskan perjalanan idup seperti biasa...semoga hari esok lebih baik dari hari ini....insyaallah

3 comments:

theconfused said...

bebeh... nanti sila mek cuti pada tarikh yg bakal dibeitahu kelak okehhh.. :P

Anonymous said...

suciQalbuku

salam sue....

setiap ape2 pun yg sue lakukan.. ingatlah Allah s.w.t.
biar ikhlas krn Allah..krn Allah lah yg memberikan sue rezeki...

sue...
sentiasa memohon kpdNya...
bertawakal kpdNya...
setiap k'hidupan kite lalui setiap waktu,setiap hari...pasti akan 'menemui' pelbagai ujian...

Dan Allah juga akan menguji hamba2Nya...

setiap pengorbanan suatu hari nanti akan 'terjawab'..insya-Allah

"berakit2 k-hulu
berenang2an k-tepian
bersakit2 dlu
bersenang2 kemudian"
errrr btul ke niii?...klau ade yg silap tlng btulkan ;)

fifa said...

sue, mana keta hang?