royalty free images

Sunday, July 17, 2011

ka me ra

ka me ra

saya mau ka me ra jenis ini...sudah berapa tahun saya berazam mahu membelinya...tp faktor kewangan masih belum mengizinkan. mungkin faktor utama adalah belum ada rezeki..atau...mungkin juga faktor saya belum berusaha secukupnya.

saya hanya memiliki ka me ra jenis ini

buat masa ini ka me ra ini lah yang setia di sisi. saya sangat menghargai kewujudannya. banyak memori terabadi cuma di hujung jari. ramai juga yang tersalah anggap saya memiliki ka me ra jenis digital single lens reflex camera atau short formnya lebih dikenali sebagai DSLR...tidak sama sekali. coolpix p80 keluaran nikon ini cuma sejenis ka me ra compact yang ada manual setting...disamping f /2.8-4.5 lens (yang mana saya sendiri faham sikit-sikit tentangnya). apa pun saya bersyukur dengan kehadiran coolpix ini. tapi sebagai manusia normal yang agak suka pada seni foto, saya mahukan kemajuan. dan mendapatkan DSLR adalah satu kemajuan dan kepuasan bagi saya. :). satu harapan.

apa2 pun....orang kata...jenis ka me ra itu tidak penting...yang penting...foto yang kita ambil itu santek...tp bagi saya...foto yang diambil dengan DSLR memang lebih santek. ha ha ha.

tapi persoalan yang terlintas di benak saya kini bila melihat sudah ramai mampu milik ka me ra DSLR seperti di atas ialah....adakah ka me ra sangat penting sehingga bila pergi ke mana-mana pasti ka me ra akan ada tersangkut di leher tidak kira usia. atau pun cuma trend masa kini yang dapat menunjukkan kestyloan seseorang itu...."wahhh...di lehernya ada ka me ra...cool!!!!"...adakah?

yang pasti...ka me ra adalah barang dunia semata...semoga saya tidak tenggelam dengannya. semoga saya sentiasa ingat itu. tidak mendapatnya tidak sedih dan mendapatnya...alhamdulillah...syukur. sungguh...itu cuma barang dunia...jangan kita yang cuma hambaNya bermegah2 dengan dunia milikNya yang nyata sementara.

1 comment:

PnConfused said...

hahahaha... barang duniawi jer...


kataku sambil belek2 kamera kat enpon sony heriksonnnn.. keh3