royalty free images

Friday, March 7, 2008

post sengal

muahahaha tajuk je dah sengal. sengal plak tetiba takde idea nak tulis. hmpeh.meh aku paste gmbo dulu lah kalau cenggitu.




sebelum aku cerita pasal gmbo di atas; misi aku g kl pada 29.02.08 tempoh hari bukan stakat nak pi kenduri tapi jugak nak pi amik cd heliza dr miss Z. siapa miss Z ini? biarlah rahsia.muahaha.

bermula lah babak pertama:

TARA3 versi miss N n kakak miss N. miss N yg hmpeh telah terlupa mbawa kad kenduri yg dia nak pi semasa bertolak ke kl.apa punya poyo la miss N neh. last minute baru teringat.sbb bertolak dari opis terus, jadi mmg xsempat miss N untuk balik amik kad tersebut.sbb baru teringat pada pukul 5 miss N yakin adik miss N yg wajib datang mnjemput miss N pasti sudah smpai jadi tak dapat jugak utk tpon adik miss N utk mbawa skali kad tersebut.akhirnya apa yg miss N mampu buat ialah print dari friendster di mana tuan punya badan yg nak kawen dah upload di situ.haiya sgt kelabu.nama jalan pun xnmpak! jadi awal pagi sabtu xdela awal benau dlm kol 10 pagi waktu malaysia tu miss N dan kakak miss N bersiap2 utk pergi ke kenduri kawan miss N di Bangi.the amazing race Bangi bermula di sini....sebelum masuk bangi perjalanan sgt lancar...bila masuk bangi....huwaaaaaaa SESAT!!!! miss N yg bertindak sebagai co pilot membaca kad kawen yg lebih dikenali sebg kertas putih yg sgt kelabu tulisannya smpai penin.kertas itu juga dipusing sehingga 360 darjah sebanyak 360 kali.huwaaaaa...mana jalan ni.terngiang2 ayat vanessa dalam TARA 2 masa diorg salah masuk lane smpai sesat.."i'm stupid i'm stupid" muahaha itu lah dialog yg cuba miss N lafazkan...dan dialog kakak miss N sgt tidak memberangsangkan..."ha mmg stupid pun...elok2 org tu pos kad kawen cntek2 bleh terlupa bawak"...dushhh melekatttt ayat dia ke muka miss N.di pendek kan cite miss N dan kakak nya berjaya jugak smpai.itu pun setelah mggunakan kuasa npon utk mghubungi kawan miss N yg nak kawen tu dan kawan kakak miss N yg stay kat bangi.huhu....anyway k ashraf tahniah!smoga bahagia selama2nya.


babak kedua:

selepas kenduri bermula pula ekspedisi kakak miss N ke jj OU...haiya ini kakak mau soppin...miss N hanya meneman...nak soppin xde duit wooo. dia try suar 2 3 lai...dia try baju 2 3 lai...miss N lak dah smpai tahap bosan maka miss N memohon diri utk berjalan2 cuci mata kat tingkat lain tapi dlm jj jugak.kang tak pasal2 sesat sbb OU sgt tidak mesra dgn miss N.dipendekkan cite kakak miss N masih belum habis soppin...miss N pulak pergi bertemu miss Z miss B n miss M utk mgambil cd seperti dalam gmbo di atas.mungkin org len sudah pun memiliki cd tersebut,mungkin miss N org yg terakhir atau mungkin tidak miss N tak kesah...yang penting miss N mmg nak cd tu.muahaha...yg menambahkan kesengalan miss N adalah miss N sgt teruja melihat signature di atas cd tersebut.tersengih miss N sensorg di saksikan oleh 3 org seperti nama di atas. selesai penyerahan cd tersebut maka 3 org dan miss N berpisah di hadapan mcD OU menuju ke destinasi masing2.miss N sudah tentu pergi mendapatkan kakak miss N kembali. ntah2 tak kuar dari fitting room lagi. to miss Z miss B miss M terima kasih sbb susah2 je antokan cd. to miss H...tenkiu sainnnnnnnn. undi Heliza untuk artis baru popular dlm ABP k!


babak ketiga:

esok nya di midvalley. jumpa 2 kawan miss N yg mmg bekerja di kl.ahaks...hasil dari pertemuan tersebut miss N dapat buku cite KEKASIH SAM PO BO tulisan Faisal Tehrani seperti gmbo di atas. terima kasih miss NLM sbb hadiahkan buku ni utk miss N. buku ni sgt menarik utk di baca. dari midvalley miss N terus ke pudu utk balik ke tempat asal miss N.









on d way balik bas berhenti di rnr tapah...jam dlm pukul 7.30 ptg waktu malaysia.miss N mamai2 ketika turun dari bas utk ke toilet.merujuk gmbo di atas gmbo di sebelah kiri sinki tanpa cermin dan gmbo sebelah kanan adalah sinki dgn cermin.miss N mggunakan sinki di sebelah kiri.dgn wajah yg sememeh serabut n mamai miss N memandang cermin....pelik...mana muka aku...eh...apa ni apa ni....miss N dah cuak...cerita ju on kah ini...one miss called kah ini....huhu rupanya sinki itu tiada cermin.hampeh! buat org terkejut je.

babak akhir:

miss N sampai umah dgn di jemput oleh miss SDY, walaupun tujuan asalnya adalah untuk menjemput dunkin donut tapi miss N tak kesah dan tetap terharu kerana sudi datang menjemput miss N.terima kasih miss SDY...


habisssss daaahhhhh.sekian








9 comments:

theconfused said...

cam sengal jaaa entry ko neh... keh3... takpa... janji ko eppy... btw, thanks arr!!! apsal cam aku nmpk, 1st besday present ko tulih kat gambo tuh?? 1st present for the yearkaa for entire life?? keh3.. paperpon.. heppy besday in advance na!!!

hudd said...

hehe..sengal eh.. slalu blogger amik gmbr makanan..ni amik gmbr toilet..sib baik sinki jer... huhu... bgs2..

syima said...

k.sue laling windunya...
wakaka dah leh meroyan tenet dia org dah mskkan...
muahahahaha

miss Z said...

achuuuummmm.... :D

akusue said...

the confused-hak2 tajuk pun post sengal long.ngeh3...bfday present utk tahun ni lorh...sedihnya kalau 4 entire life...huhu sian haku.tapi kena wat pembetulan...bukan 1st a along...aku tlupa lak akak aku bg sarung kotak tisu kat haku bulan 2 aritu dia ckp adiah bfday in advance...keh3.

hudd-haha toilet tu buat su suspen kena amik wat kenangan.

syima lalink-meh2 meroyan kat cni slalu.

miss Z-tisu utk miss Z =)

Wanie said...

Miss Z ialah cik zalia..hehe :D
Ksue..ske pam & Van jg ek..
i like them oso..
Mmg ayt dorg tu leh wat kte gelak,
"i'm so stupid" "we're dumb" mcm2 la..hehe

Wanie said...

Happy bay ksue!!!

syima said...

hepy besday ksue laling....
muahahahaha

Mr Kaibba said...

mcm tau je miss Z tu sape..
k.zeq kn2..
k.sue..jgn lupe tag..haha