royalty free images

Monday, April 21, 2008

lihat kekasihku basah berjalan dlm hujan~

19 April 2008

pukul 2.30 lebih2 aku kuar dari umah menuju ke rumah dak yana.dijemput masuk dan dijemput mkn.err...aku xto nama menu dia n aku tak sempat tgkap gmbo sbb mak dia ada...hehe malu.tapi mkanan tu ber sup a...sedap!tapi dah kenyang sbb seblum kuar umah aku dah blasah nasik.

lepas mkn aku n dak yana pi CP...aku pun xpenah mengshortformkan(memalaykan pkataan) CP tu maksudnya City Plaza...salah satu tmpat mbeli belah kat alor star yg aku slalu lepak...xbesh pun tmpt ni bolehlah drp xdak.keh3.lepas beli apa yg patut...aku n dak yana dah ilang arah tuju.

sbb ilang arah tuju kitorg decide pi tasek kat jitra dlm 20 minit perjlnan.lepak2 kat situ.ujan turun kami pun blah balik rumah.

ya cerita di atas seperti biasa2 saja dan mcm bosan saja bila di baca tapi huhu dlm babak2 tersebut ada babak2 bodoh yg terjadi.apakah babak2 itu...huhu malu aku nak cite tapi kurg2 bila aku state kat blog ni bleh buat aku dan dak yana tersenyum.

babak bodoh satu: smpai kat parking CP...satu jeritan batin gilanya kuat kedengaran.jeritan siapakah itu?huhu jeritan aku le...ibu jari ku tersepit kat pintu keta.huwaaaa smpai bdarah...kuku pun dah jadi ungu...huwaaaa saket siot.mamat2 yg lepak kat parking tu pun aku dah tak kesah...saket woooo.cepat2 dak yana bawa aku pi cari minyak geliga ngn plaster.saket tahap cipan.cemana la gamaknya kalau org yg eksiden smpai patah riuk tu.selesai pakai plaster kitorg smbung mksud asal pegi CP.nak cr barang nak cr barang.

babak bodoh dua: dlm keta...keh3...dak yana yg mnjadi pemandunya...aku sbg co pilot...keh3...dok wat lawak bodoh...dok gelak2 dlm keta...dlm hati riso jugak...minah ni gelak siap lepas2 stereng.keh3...sib baik slmt pegi slmt balik

babak bodoh tiga: dah smpai kat tasek jitra.besh2.lepak2 sembang2.skali ketenteraman kami diganggu dek awan kelabu huwaaaa nak ujan.dah le baru beli eskrim konon2 nak lepak2 mkn.tgkap2 gmbo pakai nset bagai.tapi ujan yg turun tanpa warning tuh buat kitorg lari langkah seribu wlpun masing2 hanya ada dua kaki.dan pkara bodoh of the year dlm idup aku utk tahun ni ialah aku bleh tertinggal nset aku kat padang yg kitorg lepak tu.huhu bila masuk keta baru perasan.hujan gila lebat.tapi kena pi cr jugak...huhu ilang nset tu abih le...so kuar le 2 budak dr yg xbasah kena ujan tadi sbb smpat lari smpai kat keta dah jadi basah lencun sbb kuar gi cari nset aku yg tertinggal.huhu.smpai tmpat kitorg lepak tadi nset aku baik punya dok tertiarap(mcm pelik je pggunaan pkataan ni) atas rumput tuh...huhu basah!basah!basah!.sib bek keadaan nset aku elok lagi..bagus lah sony...hak2 tahan lasak.

babak bodoh empat: dah ujan tu kitorg balik le...dari jitra ke alor setar...huhu hujannye kat jitra je...kat alor setar xujan...kering.siap panas lagi tu.bila masuk je umah dak yana sume org pelik...apasal kitorg basah...huhu...soklan best "hampa pi terjun kolam kat mana?" keh3....balik umah aku pun kena tny jugak apasal basah....huhu....hujan kat jitra dowh...kantoile ngn mak bapak masing2 sbb masa kuar xckp nak pi jitra.hak2...


tajuk post kat atas ni diambil dr lirik lagu kalis rindu...huhu...dak yanaaaaa...kita basah bjln dlm ujan cari nset ku yg ilang aiyakk!!!keh3

4 comments:

syima said...

pest..hahaha ksue lalinggggggggggggggggggg
oh u main ujang ek...wepot sm tok kadi...wakakaka
adeh camne leh tertinggal hp kat padang ni...mesti kuat berangan ni...ish3 abe sht ke...hahahaha

akusue said...

iya iya aaaaaje dak syima ni...k su g ngn mbe ppuan lew...cik abe mana pulok ni...hak2.yg nset tu mmg pkara terhmpeh haku wat..huhu...

theconfused said...

aku ske tajuk ko.. tapi kalo stakat dgn dak yana tuh.. huhuhu... peace to the world lah!!! heheheh....

dak yana said...

muahahahaha...tgulin2 haku bc blog mkcik nih...adeh...saket pewot...mmg lawak kes2 ari tuh...cheq pn sempat jd nurse sambilan...mrawat jari mkcik yg shakin+biru akibat dikapit pintu keta...huhu....saket weh!! haku pnh kna...yg plg best kat tasek jitra ah...yaaa mmg kna ngn tajuk mkcik bg tuh...hakhakhak...bru rawk...xpnh2 kuaq dating men ujan...blk2 dua2 basah bjln dlm ujan mncri hset yg ilang...alhmdllah jmpa balek...huhu (^_^)v