royalty free images

Wednesday, January 28, 2009

3 pkataan

...jauh...

...berubah...

...kekuatan...

Friday, January 23, 2009

Princess??!




Image hosted by Photobucket.com

Independent and adventurous. You don't want much; just to break out of the guilded cage society has put you in and experience life to the fullest. Following orders isn't really one of your strong points, and you would rather live a life of poverty than being forced into something that you hate.




****ekekeke...saja2 cuba2 dikala bosan...ok la tuuu! try le..he

Wednesday, January 14, 2009

Petition to the EU for Palestine

Tiada kata dapat menggambarkan kesengsaraan mahupun kesedihan yang mereka lalui. Sungguh, mungkin jika kita di sana, tidak mampu tertanggungkan. Selama lebih separuh abad, seksaan dan penderitaan diberikan sebagai ujian.(copy dr blog theconfused).


sila masuk sini

Petition to the EU for Palestine


sebar luaskan...tq.

Cikgu Syuhada


video

Filem yg aku nanti2kan di abad ini.hua3.Filem Syurga Cinta..sebuah filem terbitan MIG Production n arahan Ahmad Idham. aku amik video ni dr utube..lupe lak nak hilite kan link nye...papepun tenkiu pade pemilik yg meng'upload'kannya...dpt tgk trailer yg xsmpai 2 menet neh pun dah cukup membahagiakan.

dia lemah lembut
dia sopan santun
dia berpengetahuan
dia manusia yg ada perasaan
ada rasa duka
ada rasa marah
dan
ada rasa cinta
dia Cikgu Syunade eh..Cikgu Syuhada =p
bertemu dia dlm Syurga Cinta (21lMayl2009)


oh ya aku ada edit sket video ni...aku juz amik part yg ade heliza je n ada babak haziq yg mencuit hati =) layanzzzzz

Tuesday, January 13, 2009

cute's blogger award


Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" ini untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag..

1. Dah copy

2. Saya diberi award oleh wanie...dak cute itu...tq wanie...tapi tadi lawat blog nye ada n3 kate dia demam...jadi smoge wanie cepat sembuh...syafakillahukhaira

3. 5 fakta ttg saya
: saya seorg perempuan
: saya suka warna kunin hijau putih dan hitam
: saya anak no. 2
: saya suka laut
: saya tengah bosan sekarang
5 hobi saya
: buku
: melukis
: tv
: cd
: makan

4. nak kasi sape ye award neh??
sape rase blog dia cute hamik lah...saya kasi ikhlas

5. kepada sape yg hamik award ni...anda telah di tag!

Wednesday, January 7, 2009

dia episod 2


ini sequel dr n3 'dia' n kesinambungn dr n3 theconfused .jadi sgala amaran rujuk pada n3 'dia'.

tarikh keramat 08/02/08...depang pntai merdeka aku ckp ngn dia thru fon.fon mbe aku jenama nokia yg xbley mms mahupun amik gmbo itu...tp sgt bjase pd ku...tapi aku dlaporkan dr pemiliknye bhwa nset ini tlh di curik...aku sumpah org yg curik tu jd batuuuuuuuuuuuuuuuuuu jugak.hua3.

mula2...kakak tu call aku...aku cam saspen jugak...sbb sblum ni juz mesej or emel je..oh ya sblum tu...aku ngn along bjumpe kat city plaza...punyela tensen sbb kaunter wyg tu akan buka kol 2 kang...sengal je panggung wayg kat aloq staq neh..jadi tpakse a mencari inisiatif lain...kitorg segera mngkontek seorg jejaka yg kini sudah jd ncik cayang pada along...dia lah yg akan jd penunjuk ajar kitorg kat sp...ohya lagi satu kitorg pi sp naik kete ncik angah iaitu adik along...ketenye jenis proton putra...aku juz nak bgtau...aku suka gila naik kete ni..pestime aku pnh naik kete ni mase kat melaka...kete abg ngah azim...perghhhhhh...tak terase wehhh naik dr melake ke gombak...best2.ok kembali ke cerita asal...malangnye sp pun same xde tayang cite cuci...jadi kitorg yg dah hilang hale tuju ni...menuju la ke pantai merdeka..agak bertahun dah aku x p tempat ni...last skali mase dajah nam.sebaik je order laicikang...tetibe aku trime satu pgelan...aisehmen..saspen weh..

"su..kakak ni...nak ckp ngn 'dia' x? nak ckp ngn 'dia' call me back"....aiyak...aku pun pandang along ngn ncik cayang along...cam tak pcaye pun ade.aku ckp ke along.."kedit aku tinggal bape sen je long...tp aku nak ckp ngn 'dia'"..then along ngn macho nye ckp..."amik la nset aku...baru je topup...call la.."sementara ncik cayang along mase tu blum cayang lagi...tgk je perbualan aku ngn along smbel tersenyum..then aku call...aku kate nanti aku bayau balik...hehe tapi along kate xpyh...terharu aku...3 sebb aku terharu...petame..along kasi pinjam nset nye...kedua..keperihatinan kakak tu...ketige..hehehe...aku dpt ckp ngn 'dia'...kua3.mase mula2 ckp..aku xcam sore dia..aku ingat sape2 tah nak main2 kan aku sbb aku dgr ade sore ketawe2 kat blakang dia...bukan blakang aku ye...blakang aku xde sape2..depan aku laut...sgt saspen wooo.pastu lame2 iyeeee...aku dpt mgenal pastinye...hehe...so kitorg borak2 la...pastu aku suh dia nyanyi sket...ahak ahak..dia nyanyi!!tp aku dah lupe plak dia nyanyi lagu pe.lepas2 ckp tu...non stop aku gtau mbe aku cam tak caye ckp ngn dia tadi..saboooo jelah along ngn ncik cayang along tu mendengar.yg pasti sume nye tak bernoktah disitu...balik umah aku cite kat adik aku lak...dgn toya nya adik aku yg lelaki ckp..."kah3..kang sok aku nak gtau kate amy search baru pas kol aku" siottt je adik aku...argghhhhh tapi xkesah..diorg pcaye ato tak yg penting aku mmg dah bckp ngn dia thru fon.ngeh3.kalau xsilap aku...aku cakap ngn dia 18 minit..ke 8 minit...ntah...tapi ade angka 8 lah.

sblum tu..aku join fc dia..pestime ni wat mende2 neh sume hak2..tarikh register 28/01/08...skang dah naik pangkat ahli setia...tingat pulak website skolah aku...ekekeke...kat situ aku dah jadi super2 otai...hulamaakkkk..tapi dah lama la pulak x menyengal kat situ...alonggggg...ncik cayang ko title super2 otai pes lagi ke? by d way..aku dpt cd orinya n jumpa kakak tu pada 1/3/08.aku pes time jumpa dia pada 22/06/08.hehe...tarikh2 bersejarah.

aku xtau nak meroyan hape dah...hehe..tapi pas aku terlibat ngn mende2 ni...aku prasan satu...jadi artis bukan mudah...same je susah ngn keje2 lain..nak2 pula dia dlm satu masa pegang dua title..sgt2 bukan senang...pastu ade pulak fan2 yg mcm2 perangai...ade jugak org yg tak suka...dah tu nak kena jaga hati sume pihak...nak kena penuhi undangan..nak kena itu nak kena ini...gosip lagi...haiya..memerlukan kesabaran dan kekuatan serta minat yg sgt2 tggi...chaiyok2 utk dia. oh ya...utk dia sahaja ye...hak2..





pes projek




aku nak stet kat sini...atas ni bukan gmbau aku.ini gambau mbe aku. gmbau majlis pertunangan dia.tahniah tahniah tahniah. ekceli...ini pes projek aku...sblum ni aku juz tgkap gmbau 4 fun...time ni pun aku amik gambau 4 fun jugak..aku posing lg dasat dr mbe aku neh...muahahaha...iya a nak amik angle cntek fotografer kena a posing cntek jugak. jadi berbalik pada pes projek aku tadi...kiranya aku amik gmbau dia time tu berbayau ah.dia bayau aku utk amik gmbau dia..tapi ada gak sekeping dua gambau aku..muahaha..ala aku nak inteprem jugok...senonye aku tepek gmbo di atas bukan sbb nak cite pasal pes projek ni pown.aku dok tggu dia tepek gmbau ni kat blog dia tapi dia xtepek2...hua3...dlm bnyk2 aku suka gmbo sinsin tu ngn feel mbe aku ni tgh ckp tpon tu.so sbb dia tak tepek...aku tepek la kat sini...muahahahaha.jadi itu sj kisahnye...he.

Monday, January 5, 2009

(- -')v

aku kat opis..smbel wat keje (kononnya lah) pikiran aku melayang2 memikiokan masa depan...cuba menconggak hari2 tua ku ini tanpa wang yg bnyk dan 'teman' yg msem dan baik mcm 'fahri'.teringin rase nak mengumumkan sesuatu...aku sgt mgantokz!