royalty free images

Friday, February 22, 2008

aku cuba tersenyum

2 minggu lepas ari2 aku sgt ketidakbestan...tapi dlm2 tak best tu akak aku yg dok 300++ kilo meter dari umah mak ayah aku telah balik.hehe...terubat jugak rindu(haha ayat ngada2).so bila aku balik umah lepas keje rasa best sbb kat umah ramai org.

dan kemarin a.k.a semalam adik aku..errr yg ni aku blum ukur kilometer dia...cuma dalam 45 minit perjalanan kalau naik kete a, balik jugak...hehe...rumah aku meriah lagi walaupun akak aku dah balik umah dia dah.

sesungguhnya melihat wajah2 org yg tersayang dapat menyejukkan hati yg sangat sangat sangat tertekan.

dan hari ini...hari terakhir utk mggu ini...alhamdulillah...sok cuti yg tu yg pasti...haha...cuba utk aku tidak terlalu memikiokan perkara yg melanda kerana penat pikio pun perkara tersebut tetap terjadi.apa yg aku mampu adalah menghadapinya sebaik mungkin.org lain boleh pasti aku jugak boleh.dugaan aku sgt kecil jika dibandingkan dgn dugaan Rasulku dan para Sahabat.ya kita bukan Rasul...kita bukan para sahabat...tapi tidak inginkah kita menjadi setabah mereka? Insyaallah. =)

2 comments:

theconfused said...

friend, kdg2 cuma ada satu sebab utk buat kita sedih, dan ada banyak sebab utk buat kita happy... tp kebanyakkan masa kita pilih utk memilih sebab yang satu tuh saja... its okay to be sad and to feel tak best.. tp, jgn lama2.. sbb world out there is there, waiting for you to explore... cheers!!!

Wanie said...

Ksue..cuba senyum2 selalu k...
Bak kata Myo Ryong..SMILE =)
Aza aza fighting!!!