royalty free images

Tuesday, December 23, 2008

hmmm...itu yg kite xtau

baru lepas membaca blog seorg teman...seblum sampai ke blog dia ntah blog sape2 tah aku masuk...tapi bila baca n3 dia tadi buat aku nak menaip...walaupun...walaupun...keje aku berlambak. haiya...setat dr smlm...tetiba je terbanyak keje..keje yg tak munasabah plak tu..mencik! kenapa x munasabah? ahhhhh sbb tak munasarawak a...lg mau tanya?!..ops..aku ingat mula2 nak mbaku kan n3 ini...jadi aku setat semula la ya.

apa yg nak aku tulis? ntah...tp saat ini...aku asik memandang botol gam yg aku tuang ke botol gam yg lbh kecik...botol yg besar dgn isi yg bersisa tu aku tunggangkan dlm kedudukkan (aku kompius satu k atau 2 k..alah...xde cekgu bm yg nak check pun...) terbalik..sangat perlahan...setitis demi setitis masuk dlm botol yg kecik..hmpir sejam...botol besar itu masih ada gam lagi...bila nak abihhhh nehhhh..oh teremosional pulak.haiya...dan tetiba di satu web lain...yg aku pgel jerit2 seorg kakak menjerit...errr...ape ek ayat dia...ahhhh lupa pula(tanda2 awal sudah tua...haiya) begini yg aku phm dr ayat dia "dah nak abeh tahun...wht ive been doing 4 tis year"....huhu...dah nak masuk 2009...jadi apa relatednya dgn gam tadi...andaikan waktu seperti titisan2 gam tadi....huuuuuu setiap titis waktu ku kemana kah pergi nya...kalau gam tu aku tau jugak masuk dlm botol kecik td tu...tp utk waktu2 yg aku lewati? arghhhhh sia2kah(wah cam ayat novel)

aku xde kredit!!tak paham bahase ke?hua3...seperti mahu jerit saja ayat itu...tapi xpelah mgkin dia mgirimkan sms itu sbgai tanda mengingati aku...tapi...aku rasa semak sesak...huuu...kalau ayat penyata yg dia hantar xpela jugak..tapi ini ayat tanya...aku yg berjiwa baik ni kalau boleh mau reply sume ayat2 cinta teman2 ku yg mengsms ku...tp apa kan daya...di zaman materialistik ini...kdg2 aku kurg duit utk mentopup..kdg2 aku malas topup...kdg2 mmg sj tak mau topup...kdg2 ikut suka aku a nak topup ke x...oh ya...ayat tersebut bukan utk waida, pipah, azim, qina, kakak aku, kak bi, miss Z n miss B...saya senang skali terima sms dr kalian. sebenarnya ayat itu aku tujukan pada seorg sj..siapa? hmmm...itu yg kite xtau.

2 3 ari lepas ada bermesej dgn azim...dia tny aku xmau smbung blaja ke? huuuu...mahu2...tapi aku xde duit...ptptn pun merangkak membayarnya...huhu...kerana perkataan ptptn di blog mbe aku lah menyebabkan aku nak menaip n3 ini. bila nak abih bayar? arghhhhhhh...kalah cite histeria...mahupun kekasih ku seru, congkak, jangan pandang belakang dan sekarang puaka niyang rapik mahupun cite org minyak...ptptn menghantui ku lebih dr cerita2 itu...antoo fighter pun xbleh menyedut dan membunuh atau mnyetelkan ptptn aku ini...huwaaaaaa serammmm.

dah...aku sudah bosan menanti botol besar kosong..smpai petang blum tentu sume gam dlm botol tersebut habis masuk ke dlm botol kecik....aku andaikan sj titisan2 yg berbaki dlm botol besar itu seperti masa aku yg sia2..xdpt mgikut landasan masuk ke dlm botol kecik...ahhhh sedikit benar..bukankah masa aku yg sia2 sebenarnya spt titis2 gam yg masuk dlm botol kecik..dan masa ku yg benar2 berkualiti adalah saki baki yg tggl ciput dlm botol besar...ha itu baru betul...anda paham apa yg sy tulis? huuu xpaham pun xpe...jgn sia2kan masa anda...

oh ya...tidak baku jugak bm aku...hmmm itu yg kite xtau...

7 comments:

Mr PenyuBiru said...

ye betul tu, itu yg kita tak tau.

fifth fifth said...

cik su...

aku phm keadaan ko, ptptn tu bila la nak abih bayar. aku cuma mengenangkan dia tolong aku masa study dulu, tu yang aku bayar je dgn redha walaupun tak surut-surut pun bakinya, kesian kat budak-budak lain yang sambung study takda duit.

lagi satu keadaan ko yang aku phm, tang takde kredit dgn malas nk layan orang yang nyakitkan hati (cehh, mentang2la ko kata aku xterlibat gak, kekeke).

mau aje aku tutup talipon tuh klu tgk nama org tu naik. paling tidak pun, aku sumbat je talipon kt bwh bantal. hehehe.

soklan2 lain yang nyakitkan hati banyak jer, termasuklah, bila nak kawin, bila nak ada boyfren, bila nak kenduri, bila nak rasa nasi minyak, tak nak kawin ke, takda boyfren ke, dan yang sezaman dengannya... masih lagi bjaya menyakitkan hati wpun dah counter attack seratus kali. geram2.

nota kaki : ko nak jadi lecturer ker klu sambung study? kekekeke.

haha, sudahnya, ko bacalah komen aku yg berjela nih.

akusue said...

aku nak jadi tukang jaga tempat buku pipah...nak minta kena pakai spm tu pun assistant je...cmno nak bayau ptptn...ish...pastu aku nak gak jadi bos...muahahahaha

hehe..lame sbnarnya kita xlepak sesama n saling mbebel pipah..huuu

fifth fifth said...

ko dtgla turun muar sekali, claim tiket kat aku. bleh aku bwk ko gi umah azim. aku nk gi sorang aku segan.

byk je keja yg sesuai utk ko kt luar sana, kena cuba2. m(^_^)m

akusue said...

wahhhhhhh bleh claim tiket...wahhhhhhhhhhhhhhh.

aku pun nak jumpa azim sepemili...huuu windunyeeeee

fifth fifth said...

set la tarikhnya, sementara aku masih dok muar ni. chewaaahh.

theconfused said...

ye.. itu yg kite tak tau,....