royalty free images

Wednesday, October 29, 2008

aku turun kl lagi


he selepas dua bulan aku turun kl lagi.ada misi yg harus di selesaikan.hua3.yo yo o je.

aku beli tiket ari rabu...slalunye aku akan beli sehari sebelum.tapi sbb 27/10/08 deepavali so aku beli la awal sket.tiket pi kl 24/10/08 5.30 ptg dan tiket balik kedah 27/10/08 6.00 ptg.harga kedua2nye ialah 78 hengget...tunaiiii.heheh.

esoknye ari kamis aku p koje seperti biasa.skali dpt call ada sesuatu pada 24/10/08 dan 25/10/08 yg aku kena attend.es ai oo tii.aku mula penin ketika itu.tiket dah beli sesuatu tu pun nak kena pergi jugak.huuu.last2 apa yg aku laku kan mula2 ada lah minta cuti kat bos aku.heheh.cuti accepted.pastu aku g tukau tiket lak...malangnye xleh tukau tiket so aku jual kan tiket jumaat tu aku beli tiket g kl sabtu petang 25/10/08 pukul 5.30ptg.

maka sampai la ari jumaat seperti yg dijanjikan.hulamak lase cam nak sekeh kepala sape2 je...benda yg aku nak attend tu postpone.dah aku pi sana baru diorg bg tau...marahhhhhhnye haku!aku balik dgn perasaan bengang...aku terus ke stesen bas...g amik balik tiket yg aku jual tu (sib bek x laku lagi) n aku jual tiket yg ari sabtunye lak.so akhirnya aku di takdirkan jugak pi kl ari jumaat pukul 5.30 petang waktu mesia.huuu.punya lah konflik nak p kl je pun!

hari sabtu aku memulakan operasi aku.hak2.destinasi yg dijanjikan adalah avenue k beger king.4 jam aku n mrs jchou lepak kat situ.bincang2 makan2 n surf tenet wat projek.haha...kuar2 dr beger king tu aku lase bau begerrrrr je kat diwi sendiwi...melekatttt bau nye.tapi yg suspeknye mrs jchou bleh abihkan 3 mashed potato dlm mase x smpai 10 minit.haha..kau mmg terer mrs jchou !eh lupa lak...sblum tu aku g ikea konon2 nak carik meatball skali terawal daaa...jadi mkn ciken wing je.best jugak.hak2

akhirnya selesai misi kerjaya aku.esoknye misi berjln2.hoho.destinasi dlm list adalah pd.nak g pd ni pun bnyk konflik jugak...aduyai.tapi sib bek slamat smpai gak.hehe.alhamdulillah.senang je nak g pd naik public transport neh.he mula2 korg naik komuter turun kat seremban.lbh kurang satu jam lbh a dlm tu...korg bleh la nak tdo ke nak sembang2 ngn org sblh ke nak jeling2 kat pakwe/awek msem ke mmg sempat a.he.tp aku memilih utk tdo je.lepas dreba tu ckp anda di stesen seremban...di ulang anda di stesen seremban...sila lah turun ramai2 dgn hati2 ye.jaga lah brg2 yg berharga.he.ghupenya baru aku tau stesen bas seremban dkt je ngn stesen komuter...bila la kedah nak ada komuter...best2.bnyk kali dah turun seremban ni baru aku tau stesen bas nye dekat je.so aku menapak ke situ..utk meneruskan perjalanan korg ke pd korg kena naik bas nomot 828 bas ni melalui mambau lukut dan akhirnya ke pd.hehe.best la naik bas ni...bleh blaja geografi.he.

aku smpai ke pd!lihat lah dunia!kat cni harap maklum pandai2 la korg cari teksi ke hape ke sbb aku kat sini miss B dtg hamik.so kitorg g makan kat kedai paklang.paklang sape ntah tidak pula aku dapat kenal pasti.lepas tu miss B bawa aku ke laut laut ataupun pantai pantai...dan laut.huuuuu..selonotnyeeee dalam bahase bm nye seronoknye dlm bi nye pulak bestnyeeee...tapi...panaz...huu.kitorg layan blues kat situ...as usual smbil mkn eskrim...hehe...vanilla 4 her n chocolate 4 me.tgkap2 gmbo...tapi mnyk gmbo candid...mnyk jugak aku delete...gmbo candid miss B aku tak delete...keh3 nanti bleh tempek kat cni...jgn bgtau dia tau.dah puas tahap gaban aku dan miss B lepak kat situ kitorg pun pulang ke umah miss B.aku tumpang menyemak kat umah miss B mlm tu aka jadi penebar capati sempena deepavali esok harinye (menurut kata miss Z =p).mlm tu lepas ektibiti open house kat balai raye kitorg layan cite sepi....mmg sepi...sepi sgguh...time tu sume dah tdo...si miss B pun sepi jugak...tetido...selang 5 minit mesti aku pgel nama dia...pastu aku lak sepi...aku tetido...last2 miss B fwd smpai nding terus...sepi...kitorg officially tido dgn sepinye.heheh.***(sila rujuk nota kaki).

ekceli aku masih lagi x puas lepak pd ahad ritu...agak rushing aku balik esok ari nye..huuu tapi xpe..harap2 ada rezeki utk smpai lagi.time kasih wat miss B sekeluarga.mwahhhh!

**aku balik dr pd kol 11.30 pagi.aku smpai kat kedah kol 12.30 pagi.ari tu saje aku melewati negeri 9, kl, selangor, perak, penang dan akhirnya berhenti di kedah.haha...dlm mase satu ari anda bleh pergi bnyk negeri...huuu fenat2.

p/s: gmbo nanti aku sertakan...blum edit.


nota kaki
***kitorg sepi bukan bermaksud cite sepi x best...cite sepi best...tapi agak lewat kitorg layan so masing2 dah mngatuk...layan lah sepi...mmg sepi.

Justify Full

5 comments:

theconfused said...

heheheheheh.. ampess jaaaa...

akusue said...

kah3..ape yg hampes?sile jelaskan...adakah kerana paksean membace itu?muahaha

theconfused said...

yeeeeeeeeeee.. paksean itulah yg ampessss.. keh3

ampess gak sbb menyepikan diri sambil tgk sepi

theconfused said...

apsal cam kaki tuh.. cam... emmm.. tapeklaaa...

akusue said...

cam kaki hape?baik hg cakap long..ckppp!paksean lagi neh.he